Suroviny na 2 porce:
Sýr Olmín na gril, ledový salát, sůl, barevný pepř
dýňový olej, dýňová semínka,
cherry rajčátka na ozdobení
Postup přípravy grilovaného Olmínu:
V misce smíchejte grilovací koření s 1-2 polévkovými lžícemi oleje. Sýr Olmín podélně rozkrojte a obě půlky obalte v připravené směsi. Obě půlky sýru položte na alobal nebo na grilovací tác rozkrojenou částí vzhůru a potřete zbylou kořenící směsí. Sýr pozvolna z jedné strany grilujte asi 8-12 minut. Sýry neotáčejte. Dobu a intenzitu grilování upravte podle zkušenosti s vlastním grilem.Po ukončení grilování dejte sýr opatrně na talíř. Při manipulaci nepoškoďte jeho kůrku, jinak sýr vyteče.
Postup přípravy ledového salátu
s dýňovým olejem:
Do velké mísy natrháme důkladně opláchnutýledový salát. Osolíme a opepříme. Přidáme
dýňový olej a nahrubo nasekaná dýňová semínka.
Po promíchání ihned servírujeme. Na dozdobení použijeme cherry rajčátka.