Niva půlválec
Velmi oblíbený plísňový sýr NIVA s modrou ušlechtilou plísní Penicillium roqueforti uvnitř hmoty vyrábí pro OLMU Mlékárna Otinoves.
Mléko pro výrobu sýru pochází z čistých oblastí Drahanské vrchoviny a Moravského krasu. Sýr zraje 3 - 4 týdny v prostorech s přesně danými klimatickými parametry. Modrá ušlechtilá plíseň dává sýru nezaměnitelnou chuť, pro kterou je oblíbený jako součást pomazánek a omáček. Je vhodný také k zapékání a smažení.
1,000 g
Mléko, jedlá sůl, mléčná kultura, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti.
- Hmotnost
1000.00 g
- Energie kJ
1460.00 kJ
- Energie kcal
348.00 kcal
- Tuky
29.00 g
- z toho nenasycené mastné kyseliny
19.50 g
- Sacharidy
1.50 g
- z toho cukry
1.50 g
- Bílkoviny
21.30 g
- Sůl
3.30 g
Více bílkovin
Tento symbol uvádíme u produktů, které obsahují díky tradičnímu výrobnímu postupu či cílenému dodání naší vlastní tekuté bílkoviny, více proteinu, než kolik je obsaženo v syrovém mléce.
Jen přírodní suroviny
Produkty s tímto označením jsou vyrobeny jen z přírodních surovin bez použití jakýchkoliv přidaných látek.
Bez lepku
Výrobek neobsahuje lepek. Některé potraviny jsou přirozeně bezlepkové (např. mléko, sýry, bílý jogurt, neochucený tvaroh).