Bábovka z Klasik jogurtu
Zdravá a vláčná bábovka? Udělejte si naši výbornou z Klasik jogurtu!
Ingredience:
- 3 hrnky ovesných vloček
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce medu (můžete nahradit stévií)
- 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí najemno rozmixovat 2 oloupaná jablka, nemusíte shánět kupované pyré)
- 220 g jogurtu Klasik
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice malé kousky sušeného ovoce či ořechů, které máte rádi (doporučujeme hrozinky, mandle, lískové ořechy, brusinky)
Postup:
1. Dáme předehřát troubu na 150 °C 2. Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Práci si usnadníme, pokud koupíme drcené ovesné vločky. 3. Namixované vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi. Lepší je napřed smíchat suché přísady a potom přidat mokré. 4. Bábovkovou formu vymažeme máslem. Můžeme použít jakoukoliv formu na pečení. 5. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 – 55 minut dozlatova. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout. 6. Bábovku necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem nebo potřít marmeládou.