Bábovka z Klasik jogurtu

Zdravá a vláčná bábovka? Udělejte si naši výbornou z Klasik jogurtu!

Bábovka z Klasik jogurtu

Ingredience: 

  • 3 hrnky ovesných vloček

  • 3 vejce

  • 3 polévkové lžíce medu (můžete nahradit stévií)

  • 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí najemno rozmixovat 2 oloupaná jablka, nemusíte shánět kupované pyré)

  • 220 g jogurtu Klasik

  • 3 polévkové lžíce olivového oleje

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1 lžička mleté skořice
malé kousky sušeného ovoce či ořechů, které máte rádi (doporučujeme hrozinky, mandle, lískové ořechy, brusinky)


Postup: 

1. Dáme předehřát troubu na 150 °C
2. Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Práci si usnadníme, pokud koupíme drcené ovesné vločky.
3. Namixované vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi. Lepší je napřed smíchat suché přísady a potom přidat mokré.
4. Bábovkovou formu vymažeme máslem. Můžeme použít jakoukoliv formu na pečení.
5. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 – 55 minut dozlatova. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout.
6. Bábovku necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem nebo potřít marmeládou.