Čočková polévka s Klasik jogurtem
Skvělá polévka plná zdravých surovin ;-)
INGREDIENCE:
- 100g rýže natural
- 60 g červené čočky
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 1 cibule nakrájená najemno
- 3 stroužky drceného česneku
- 500 g KLASIK bílého jogurtu
- 1 vejce lehce prošlehané
- 1,5 lžíce špaldové mouky rozmíchané ve
- 2 lžících studené vody mořská sůl
- 80 g másla
- 1–2 lžičky drcených sušených chilli papriček nebo podle chuti
- kůra a šťáva z 1 bio citronu
- nahrubo nasekaná hladkolistá petrželka
- nadrobno nakrájená jarní cibulka k podávání
POSTUP:
Rýži vařte ve vroucí vodě 5 minut, pak přidejte čočku a společně vařte dalších 15–17 minut doměkka. Sceďte a odložte. V hrnci přiveďte k varu vývar spolu s cibulí a česnekem. V míse prošlehejte jogurt a vejce, pak přidejte rozmíchanou mouku a trochu horkého vývaru a dobře promíchejte. Ztlumte oheň a za stálého šlehání vmíchejte jogurtovou směs. Míchejte 1–2 minuty, polévka se už nesmí vařit! Osolte podle chuti. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte sušenou mátu a chilli papričku a zahřívejte 2–3 minuty dozlatova. Přidejte strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, dosolte. Rýži s čočkou rozdělte do misek, zalijte polévkou a pokapejte ochuceným máslem. Posypte nakrájenou petrželkou jarní cibulkou nebo citronovou kůrou a ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!