Čočková polévka s Klasik jogurtem

Skvělá polévka plná zdravých surovin ;-)

Čočková polévka s Klasik jogurtem

INGREDIENCE: 

  • 100g rýže natural

  • 60 g červené čočky

  • 1,5 l drůbežího vývaru

  • 1 cibule nakrájená najemno

  • 3 stroužky drceného česneku

  • 500 g KLASIK bílého jogurtu 

  • 1 vejce lehce prošlehané

  • 1,5 lžíce špaldové mouky rozmíchané ve 
  • 2 lžících studené vody
mořská sůl

  • 80 g másla

  • 1–2 lžičky drcených sušených chilli papriček nebo podle chuti

  • kůra a šťáva z 1 bio citronu

  • nahrubo nasekaná hladkolistá petrželka
  • nadrobno nakrájená jarní cibulka k podávání 

POSTUP: 

Rýži vařte ve vroucí vodě 5 minut, pak přidejte čočku a společně vařte dalších 15–17 minut doměkka. Sceďte a odložte. V hrnci přiveďte k varu vývar spolu s cibulí a česnekem. V míse prošlehejte jogurt a vejce, pak přidejte rozmíchanou mouku a trochu horkého vývaru a dobře promíchejte. Ztlumte oheň a za stálého šlehání vmíchejte jogurtovou směs. Míchejte 1–2 minuty, polévka se už nesmí vařit! Osolte podle chuti. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte sušenou mátu a chilli papričku a zahřívejte 2–3 minuty dozlatova. Přidejte strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, dosolte. Rýži s čočkou rozdělte do misek, zalijte polévkou a pokapejte ochuceným máslem. Posypte nakrájenou petrželkou jarní cibulkou nebo citronovou kůrou a ihned podávejte.  Přejeme dobrou chuť!