Cuketová polévka
Vyzkoušejte naši cuketovou polévku se Zlatou Hanou!
Ingredience:
- Zlatá Haná 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mladé cukety 500 g
- zeleninový vývar 1–1,5 l
- čerstvý tymián
- kozí sýr
- sůl pepř
- Bylinkové krutony: starší bageta olivový olej bazalkové pesto
Postup:
1. Starší bagetu nakrájejte na menší kostičky. Dejte do větší mísy, přidejte bazalkové pesto a zakápněte olivovým olejem. Dobře promíchejte a takto připravené nechte upéct v troubě dozlatova. 2. V rozpáleném hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli společně s česnekem. 3. Po chvíli přidejte cuketu nakrájenou na malé kousky a zarestujte. Cuketu neloupejte, jen ji dobře omyjte. Díky tomu bude mít polévka krásnou barvu. Zalijte vývarem a nechte 10 minut povařit. 4. Nakonec přidejte čerstvý tymián a polévku rozmixujte v blenderu nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat. Olma Tip: Cuketová polévka skvěle ladí s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.