Houbová omáčka

Udělejte si naši skvělou omáčku z hub, Čerstvého mléka 1,5% a Smetany 12%

Houbová omáčka

Ingredience na 4 porce:


  • 480 g vývaru B (z bílých kostí)

  • 80 g Čerstvého mléka Olma 1,5 %

  • 60 g cibule

  • 40 g hladké mouky

  • 40 g Smetany 12% Olma

  • 40 g oleje

  • 8 g soli

  • 1 lžička drceného kmínu houby - množství dle chuti

  • několik kuliček celého černého pepře 

Postup: 

1. Houby propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka (vývar si ponecháme a použijeme do omáčky)
2. Na dobře rozpáleném tuku zpěníme očištěnou a na jemno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, kuličky pepře a hladkou mouku a připravíme růžovou zásmažku
3. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, dobře ji rozšleháme a chvíli provaříme
4. Provařenou omáčku podle potřeby dochutíme solí, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou.
5. Uvařené houby nakrájíme na drobnější kousky, přidáme do omáčky a tu ještě chvíli povaříme.