Nakládaný Olmín s lesními houbami nakyselo

Netradiční chuť sýru Olmín vytvoří s naopak tradiční chutí lesních hub kombinaci, které se prostě nedá odolat. Navíc tento recept zvládnete snadno i Vy doma.

Nakládaný Olmín s lesními houbami nakyselo

Ingredience (4 porce): 

  • 3 ks sýru Olmín 
  • 150 g žampionů 
  • 150 g lesních hub 
  • 300 ml olivového oleje lžíce vinného octa 
  • 30 g medu 
  • čerstvé bylinky divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř) 

Postup: 

Sýr nakrájíme na kousky, všechny houby orestujeme a vše postupně i s kořením a bylinkami klademe do sklenice. Na závěr zalijeme směsí z medu, oleje a vinného octa a necháme alespoň 4 dny uležet v chladu.