Olmín na grilu s ledovým salátem a dýňovým olejem
Udělejte si jednoduchý salát ke grilovanému Olmínu!
Suroviny na 2 porce:
- Sýr Olmín na gril
- ledový salát
- sůl
- barevný pepř
- dýňový olej
- dýňová semínka
- cherry rajčátka na ozdobení
Postup přípravy grilovaného Olmínu:
V misce smíchejte grilovací koření s 1-2 polévkovými lžícemi oleje. Sýr Olmín podélně rozkrojte a obě půlky obalte v připravené směsi. Obě půlky sýru položte na alobal nebo na grilovací tác rozkrojenou částí vzhůru a potřete zbylou kořenící směsí. Sýr pozvolna z jedné strany grilujte asi 8-12 minut. Sýry neotáčejte. Dobu a intenzitu grilování upravte podle zkušenosti s vlastním grilem.Po ukončení grilování dejte sýr opatrně na talíř. Při manipulaci nepoškoďte jeho kůrku, jinak sýr vyteče. Postup přípravy ledového salátu s dýňovým olejem: Do velké mísy natrháme důkladně opláchnutýledový salát. Osolíme a opepříme. Přidáme dýňový olej a nahrubo nasekaná dýňová semínka. Po promíchání ihned servírujeme. Na dozdobení použijeme cherry rajčátka.