Olmín na grilu s ledovým salátem a dýňovým olejem

Udělejte si jednoduchý salát ke grilovanému Olmínu!

Olmín na grilu s ledovým salátem a dýňovým olejem

Suroviny na 2 porce: 


  • Sýr Olmín na gril
  • ledový salát
  • sůl
  • barevný pepř

  • dýňový olej
  • dýňová semínka
  • cherry rajčátka na ozdobení 

Postup přípravy grilovaného Olmínu: 


V misce smíchejte grilovací koření s 1-2 polévkovými lžícemi oleje. Sýr Olmín podélně rozkrojte a obě půlky obalte v připravené směsi. Obě půlky sýru položte na alobal nebo na grilovací tác rozkrojenou částí vzhůru a potřete zbylou kořenící směsí. Sýr pozvolna z jedné strany grilujte asi 8-12 minut. Sýry neotáčejte. Dobu a intenzitu grilování upravte podle zkušenosti s vlastním grilem.Po ukončení grilování dejte sýr opatrně na talíř. Při manipulaci nepoškoďte jeho kůrku, jinak sýr vyteče. Postup přípravy ledového salátu
s dýňovým olejem: 
Do velké mísy natrháme důkladně opláchnutýledový salát. Osolíme a opepříme. Přidáme
dýňový olej a nahrubo nasekaná dýňová semínka. 
Po promíchání ihned servírujeme. Na dozdobení použijeme cherry rajčátka.