Zapečený Olmín s bramborovými dukátky a petrželkou
Olmín do trouby najdete s grilovacím kořením nebo italským kořením Bruschetta.
Suroviny na jednu porci:
- 1 ks Olmín do trouby
- 150g brambor
- Sůl
- Pepř
- Petrželku
- Pažitku
- Olivový olej
- 25g másla
Postup:
Očištěné brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku s pažitkou a zlehka zalijeme olivovým olejem. Přidáme proužek másla. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct. Přibližně 10 minut před koncem pečení vytáhneme misku a uprostřed vytvoříme místo (důlek) do kterého vložíme Olmín. Posypeme kořením a dáme na 10 minut zapéct. Případně lze přidat i cherry rajčátka.