Ingredience:
Na 4 porce:
480 g vývaru B (z bílých kostí)
80 g Čerstvého mléka Olma 1,5 %
60 g cibule
40 g hladké mouky
40 g Smetany 12% Olma
40 g oleje
8 g soli
1 lžička drceného kmínu
houby - množství dle chuti
několik kuliček celého černého pepře
Postup:
1. Houby propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka (vývar si ponecháme a použijeme do omáčky)
2. Na dobře rozpáleném tuku zpěníme očištěnou a na jemno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, kuličky pepře a hladkou mouku a připravíme růžovou zásmažku
3. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, dobře ji rozšleháme a chvíli provaříme
4. Provařenou omáčku podle potřeby dochutíme solí, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou.
5. Uvařené houby nakrájíme na drobnější kousky, přidáme do omáčky a tu ještě chvíli povaříme.