Niva
Velmi oblíbený plísňový sýr NIVA s modrou ušlechtilou plísní Penicillium roqueforti uvnitř hmoty vyrábí pro OLMU Mlékárna Otinoves.
Mléko pro výrobu sýru pochází z čistých oblastí Drahanské vrchoviny a Moravského krasu. Sýr zraje 3 - 4 týdny v prostorech s přesně danými klimatickými parametry. Modrá ušlechtilá plíseň dává sýru nezaměnitelnou chuť, pro kterou je oblíbený jako součást pomazánek a omáček. Je vhodný také k zapékání a smažení.
100 g
Mléko, jedlá sůl, mléčná kultura, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti.
- Energie kJ
1460.00
- Energie kcal
348.00
- Tuky
29.00
Více bílkovin
Tento symbol uvádíme u produktů, které obsahují díky tradičnímu výrobnímu postupu či cílenému dodání naší vlastní tekuté bílkoviny, více proteinu, než kolik je obsaženo v syrovém mléce.
Jen přírodní suroviny
Produkty s tímto označením jsou vyrobeny jen z přírodních surovin bez použití jakýchkoliv přidaných látek.
Bez lepku
Výrobek neobsahuje lepek. Některé potraviny jsou přirozeně bezlepkové (např. mléko, sýry, bílý jogurt, neochucený tvaroh).