Olmín Rajče a bazalka
Sýr vyšlechtěný na Moravě inspirovaný Itálií. Olmín zraje v olomouckých sklepích a stejně jako víno získává časem rozvinutější chuť.
Na počátku zrání je pevnější, vyznačuje se jemnou mléčnou chutí a houbovou vůní pocházející z ušlechtilých plísní na povrchu. S pokračující dobou začíná sýr směrem od povrchu do středu měknout a lehce se roztékat. Chuť i vůni doplňuje rajče s bazalkou, přimíchaný do hmoty sýra. Olmín je každý den jiný a je jen na vás, kdy ho rozkrojíte.
100 g
Mléko, sůl, drcená kořenící směs 0,9 % (rajčata, česnek, bazalka, paprika, oregano), mléčné kultury, syřidlo.
- Energie kJ
1049.00
- Energie kcal
250.00
- Bílkoviny
15.00
- Sacharidy
1.00
- Tuky
21.00
- z toho nenasycené mastné kyseliny
14.00
- Cukry
1.00
Více bílkovin
Tento symbol uvádíme u produktů, které obsahují díky tradičnímu výrobnímu postupu či cílenému dodání naší vlastní tekuté bílkoviny, více proteinu, než kolik je obsaženo v syrovém mléce.
Jen přírodní suroviny
Produkty s tímto označením jsou vyrobeny jen z přírodních surovin bez použití jakýchkoliv přidaných látek.
Bez lepku
Výrobek neobsahuje lepek. Některé potraviny jsou přirozeně bezlepkové (např. mléko, sýry, bílý jogurt, neochucený tvaroh).