Olmín
Sýr vyšlechtěný na Moravě. Olmín zraje v olomouckých sklepích a stejně jako víno získává časem rozvinutější chuť.
Na počátku zrání je pevnější, vyznačuje se jemnou mléčnou chutí a houbovou vůní pocházející z ušlechtilých plísní na povrchu. S pokračující dobou začíná sýr směrem od povrchu do středu měknout a lehce se roztékat. Chuť i vůně je intenzivně pikantní. Olmín je každý den jiný a je jen na vás, kdy ho rozkrojíte.
100 g
Měkký zrající plnotučný sýr s plísní na povrchu. Sušina 42 %.
- Hmotnost
100.00 g
- Energie kJ
1049.00 kJ
- Energie kcal
250.00 kcal
- Tuky
21.00 g
- z toho nenasycené mastné kyseliny
14.00 g
- Sacharidy
1.00 g
- z toho cukry
1.00 g
- Bílkoviny
15.00 g
- Sůl
1.40 g
Více bílkovin
Tento symbol uvádíme u produktů, které obsahují díky tradičnímu výrobnímu postupu či cílenému dodání naší vlastní tekuté bílkoviny, více proteinu, než kolik je obsaženo v syrovém mléce.
Jen přírodní suroviny
Produkty s tímto označením jsou vyrobeny jen z přírodních surovin bez použití jakýchkoliv přidaných látek.
Bez lepku
Výrobek neobsahuje lepek. Některé potraviny jsou přirozeně bezlepkové (např. mléko, sýry, bílý jogurt, neochucený tvaroh).